Dodatne korisne informacije

Što je PayPal, kako kupovati preko Amazona, eBaya, kupnja odjeće online

Autor: netinfo.hr
Datum: 08.05.2018

Što je PayPal

Kupnja preko interneta je sve popularnija. Ne traži odlazak u trgovinu, šetanje, već iz udobnosti svoga doma možete kupiti gotovo sve. Kako biste platili naručenu robu preko interneta potreban vam je PayPal, servis na internetu koji služi za sigurno plaćanje putem samog interneta. 

Kako biste se mogli registrirati na PayPal potrebna vam je kreditna kartica. Kod registracije trebate ispuniti sva obavezna polja koja se od vas traže, te tada možete sa sigurnošću naručivati i plaćati određene artikle putem interneta. Preko PayPala, osim plaćanja, može se i slati novac. Na PayPal se mogu registrirati privatne osobe pa i pravne osobe. Svaki račun ima svoje određene zakone, ovisi radi li se o privatnoj ili pravnoj osobi.

Kako kupovati na eBay-u

EBay je jedna od najpoznatijih web stranica u svijetu. Preko EBaya može se kupovati i prodavati, a koriste ju milijuni ljudi diljem svijeta. Danas je vrlo popularno naručivati razne stvari preko interneta, a često je i jeftinije kupiti na taj način nego u samom dućanu. Vrlo je jednostavno kupovati preko takvih web shopova, a kada jednom krenete vjerojatno ćete stalno nešto gledati i naručivati.

Potrebno je prvo registrirati se kako bi se moglo kupovati ali i prodavati na eBayu. Na samoj web stranici naći ćete gumbić Sign up koji trebate kliknuti, a potom ispuniti sve podatke koje se od vas traže. Prihvaćanjem uvjeta vaša registracija je potpuna. Još samo morate verificirati svoj račun na eBayu, a to ćete napraviti klikom na link koji će stići na vaš email. Potrebno je samo slijediti korake. Sada kada ste se registrirali, na stranicama eBaya možete pregledavati i tražiti sve što vas zanima. Stvari su podijeljene u kategorije i podkategorije što možete vidjeti s lijeve strane. Također postoji i napredno pretraživanje gdje upisujete što točno tražite, na taj način ćete uštedjeti vrijeme i brže naći što tražite. Svaki proizvod možete otvoriti klikom te na toj stranici vidjeti opis proizvoda, njegove ocjene, ocjene za proizvođača, cijena proizvoda. Također se možete i natjecati za proizvod pa u polje gdje piše Place bid upišete najvišu cijenu koju želite dati za taj proizvod. EBay vas obavještava ako je netko stavio višu ponudu. Uvijek možete saznati sve informacije o proizvodu, proizvođaču, te da li se proizvod šalje u vašu zemlju, te kolika je krajnja cijena s narudžbom i troškovima poštarine. Ukoliko imate reklamacija ili proizvod nije stigao možete se javiti putem e-maila korisničkoj službi eBaya. Sva plaćanja na eBayu provode se preko PayPala pa bi bilo dobro registrirati se na PayPal kako biste si olakšali plaćanje. Za to će vam trebati kreditna kartica. Kupnja preko eBaya vrlo je jednostavna, a nudi vrlo povoljne predmete koje možda u dućanima nećete naći.

Kako kupovati preko Amazona

Amazon je web stranica preko koje možete kupiti gotovo sve što poželite. Sve ono što inače možete kupiti u dućanima, možete kupiti preko Amazona, ali po nižoj cijeni. Ova stranica je jedna od najpopularnijih takvoga tipa, ako ne i najpopularnija u svijetu. Postoji više stranica Amazona, tj. više domena, a svaka domena vam može reći u kojoj se zemlji nalazi. 

Kako biste kupovali preko Amazona prvo se treba registrirati na stranici. Popunite sve podatke, prihvatite uvjete korištenja i počnite kupovinu. Na stranicama možete pretraživati proizvode koji su podijeljeni u kategorije i podkategorije. Također možete tražiti iste proizvode ali kod drugog proizvođača. Ocjene proizvoda i proizvođača, te komentare možete također vidjeti te se uvjeriti je li proizvod dobar i kako su drugi zadovoljni s njim i sa proizvođačem. Plaćanje možete obavljati putem PayPala što vam je nabolja opcija, te se za to također morate registrirati. Robu koju naručite uvijek možete reklamirati ili vratiti. Prilikom narudžbe ćete vidjeti dostavlja li se taj proizvod u Hrvatsku jer postoji mogućnost da se ne dostavlja. Na neke proizvode plaća se još i PDV i troškovi Carine pa pripazite i informirajte se koliki će vam na kraju biti račun. 

Kupnja odjeće preko interneta

Vrlo je lako danas kupiti odjeću a da ne pritom ne morate izlaziti iz udobnosti svoja četiri zida. Trgovači centri nude puno raznih trgovina gdje možemo kupovati odjeću i to može biti dobro jer tu odjeću možemo iz prve ruke pogledati i probati, ali ima i to svojih mana, česte gužve, čekanje ispred kabina za presvlačenje, pa čekanje na blagajnama i slično. 

Kupnja odjeće preko neta ima dosta svojih prednosti. Postoje web shopovi preko kojih možete kupiti odjeću. Na tim web stranicama naći ćete kategorije sve vrste odjeće, a možete i suziti svoju pretragu ukoliko tražite nešto određeno. Kod svakog artikla možete pogledati par fotografija proizvoda, opis proizvoda, te cijenu proizvoda. Također se nude i ocjene samih kupaca za taj proizvod, te ocjene samog proizvođača, tj. Trgovine. Ukoliko ste se odlučili kupiti odjeću preko neta, savjetuje se da se izmjerite. Na svakom proizvodu dobiti ćete dimenzije majice, hlača ili haljine, te ćete prema njima odrediti koju veličinu trebate naručiti. Također trebate provjeriti dostavlja li se proizvod u Hrvatsku, te koji su troškovi dostave. Plaćanje obavljate kreditnom karticom ili preko PayPal servisa.

Kupnja online

Često čujete da je netko nešto naručio online? Nije vam baš poznata ta kupovina preko interneta, ali u zadnje vrijeme vam stalno netko priča o kupnji online, narudžbama, plaćanju preko interneta i o dobrim proizvodima. Naravno, ti proizvodi su još i jeftiniji na internetu nego da ih idete kupiti u dućan.

Možda vam je to još nepoznanica, ali vrijeme je da se i vi uključite u taj svijet online kupovine. Postoji dosta web stranica, tj. web shopova na kojima možete kupovati. Na takvim stranicama možete pogledati sve proizvode koji se nude, imate za svaki proizvod po par slika kako biste mogli vidjeti kako izgleda, a svi proizvodi su podijeljeni u kategorije, Tako možete naći kategorije poput odjeće, obuće. tehnologije, proizvoda za djecu, za dom i slično. Kupovati preko interneta je zaista lagana, samo morate početi. 

Arhiva