Dodatne korisne informacije

Kako do bolje zarade, kako više zaraditi, vrtna rasprodaja za zaradu, te zašto ne iznajmiti dio kuće

Autor: netinfo.hr
Datum: 07.05.2018

Kako do bolje zarade

Nekako se uvijek možemo snaći ako želimo zaraditi više novaca. Možemo povećati svoje prihode na razne načine, ali sve ovisi i o našim mogućnostima i za što smo možda sposobni. Treba imati na umu da će nam možda put do bolje zarade oduzimati i dosta vremena, ali i volje. Ako nismo ustrajni tada niti nećemo moći puno zaraditi.

Dosta ljudi krene možda u neke dodatne poslove, ali se ne zadržavaju previše. Nemaju vremena za sebe a kamoli za obitelj. Često izgube i volju za dodatnim radom a time gube i mogućnost da dodatno zarade. Možete raditi prekovremeno na poslu koji već radite, a možete uzeti i neki dodatni honorarni posao. Pretvorite svoj hobi u posao, stavite u prodaju možda neke stvari koje ste sami izradili i slično. Ponudite možda svoje usluge drugima, ako ste prevoditelj možete na taj način dodatno zaraditi. Sami procijenite što možete i kako možete pa krenite na put do bolje zarade.

Kako više zaraditi

Željeli biste više zaraditi, ali ne znate na koji način. Posao imate ali nemate baš opciju raditi još jedan posao i to još popodne kada biste se trebali odmarati. Ne mora vas brinuti to da ćete morati raditi još jedan posao koji ne volite, koji vam je naporan i koji iziskuje jako puno vremena i truda, pokušajte na neki drugačiji način. Nađite nešto što vas veseli, što ćete raditi sa zadovoljstvom i pritom zaraditi nešto novca.

Nađite nešto što vam dobro ide, možda neki hobi koji biste mogli unovčiti. Upišite neke tečajeve koji će vam pomoći da usavršite neko svoje znanje te da vam to pomogne da kasnije zaradite nešto više novca. Nemojte da vas muči činjenica da ćete možda trebati nešto raditi poslije svog svakodnevnog posla, neka vam to bude motivacija da ćete raditi nešto u čemu ćete uživati i da ćete još k tome i zaraditi. Volite li izrađivati nešto sami, stavite to u prodaju, nakit ili neke druge rukotvorine. Volite li uređivati nokte, upišite tečaj i otovrite svoj mali biznis za nokte. Imate dosta opcija, izaberite onaj koji vam se najviše sviđa.

Vrtna rasprodaja za zaradu

Iako vrtne rasprodaje kod nas i nisu toliko popularne, to ne znači da vi to ne možete ili ne smijete organizirati. Živite godinama u kući ili stanu, i toliko vam se stvari nakupilo tokom godinama da više nemate mjesta to sve skladištiti. Možda vam je teško odreći se tih stvari, ali razmislite, je li vam to zaista potrebno. 

Stare stvari koje skupljate i koje vam samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu biste trebali baciti, pokloniti ili prodati. Vrtna rasprodaja u proljeće ili na ljeto je idealna stvar. Vrtne rasprodaje nisu toliko popularne kod nas, ali to nije razlog da ne napravite jednu svoju. Izbacite sve stvari koje vam ne trebaju te im odredite cijenu. Recite prijateljima, susjedima da ćete imati vrtnu rasprodaju, te neka vijest prošire dalje. Riješite se starih stvari i stvari koje ne koristite, te pritom i zaradite nešto novaca.

Iznajmite dio kuće ako možete

Teško je održavati veliku kuću. Veće su režije i veći su troškovi održavanja i unutrašnjosti i okućnice. Ako pak imate i neki odvojeni dio kuće tada vam i to ulazi u trošak. Treba platiti grijanje za veliku kuću u zimskim mjesecima, pa i hladiti kuću klimom u ljetnim mjesecima. 

Gdje su samo ostali troškovi održavanja koje treba obaviti svake godine jednom ili češće. 

Imate li mogućnost, uvijek možete iznajmiti jedan dio kuće kako biste si time smanjili neke troškove. Iznajmite sobu ili možda cijeli kat. ako pak imate odvojeni dio kuće u koji se ulazi posebnim ulazom tim bolje. Iznajmljivanjem ćete nešto zaraditi, a i bolje da u tom dijelu kuće netko boravi nego da prostorije ostanu prazne. To je nekako uvijek dobra opcija ukoliko imate prostora za tako nešto, pritom ćete zaraditi za svoje režije ili možda dio kredita ukoliko imate neki kredit, te si time smanjiti velike troškove.