Dodatne korisne informacije

Sve što ikad trebate znati o kratkoročnim pozajmicama i kako one funkcioniraju

Autor: Netinfo.hr
Datum: 05.05.2022

Što su kratkoročne pozajmice?

Svakome od nas se barem jednom desilo da smo ostali bez novca ili je nastao neki izvanvredan trošak za kojeg nismo imali novčano rješenje. Kratkoročna pozajmica je spas za takvu situaciju.

Kratkoročna pozajmica je vrsta online kreditiranja s kojom u vrlo kratkom roku, bez previše papirologije, bez jamaca možete dobiti novac, čak i ako banka smatra da niste kreditno sposobni. Cijela procedura traje svega 15 minuta, a novac je već isti dan na Vašem tekućem računu.

Kratkoročne pozajmice, za koga su predviđene?

Kratkoročne pozajmice su predviđene za klijente koji hitno trebaju posuditi određenu svotu novca, a istodobno se na kraći period obavezali otplatiti pozajmicu i zatvoriti dug. Kratkoročna pozajmica je idealna kada ste u stisci s novcem, a plaća ne dolazi skoro. U vrlo kratkom roku omogućiti će Vam da hitno dođete do novca. Čak i ako trebate par sto kuna kako bi platili režije ili Vam nedostaje dio novca za mjesečnu stanarinu, na pravom ste mjestu. Iznenadili bi ste se koliko ljudi se nađe u takvoj situaciji gdje im nedostaje manja količina novca i upravo u toj situaciji kratkoročne pozajmice su spas.

Nema potrebe da od prijatelja ili roditelja posuđujete novac koji Vam nedostaje, kada sami možete pronaći rješenje u kratkoročnoj pozajmici.

Kratkoročne pozajmice, kako do njih?

Do kratkoročne pozajmice možete doći u vrlo kratkom roku. Uglavnom se dogovaraju/sklapaju online putem, dovoljno je samo ispuniti obrazac. Sve što trebate napraviti je poslužiti se kreditnim kalkulatorom i sami složite svoj kredit.

Za razliku od banke, nije Vam potrebna nikakva posebna dokumentacija, niti morate čekati da saznate da li će Vam pozajmica uopće biti odobrena. Novac sjeda na Vaš tekući račun, isti dan kroz svega nekoliko sati. Uz sve ovo, ne gubite dodatno vrijeme na odlazak u banku i na čekanje u redu, što je u današnjem užubanom načinu života velika prednost.

Bitno je da ste punoljetna osoba s redovnim primanjima i da imate otvoren tekući račun u svojoj banci.

Također, kod ugovaranja online kratkoročne pozajmice ne plaćate nikakve dodatne troškove obrade i slično, samo kamate. Sami odlučujete koliko će iznositi vaša kratkoročna pozajmice i koji će biti njezin rok otplate. Posudite novac i vraćate ga u roku koji Vama odgovara, na rate ili odjednom.

Kratkoročne pozajmice, koliko novaca daju i na koji rok otplate?

Kada govorimo o kratkoročnoj pozajmici, tu se uglavnom radi o 1000, 2000, 3000 ili 4000 kn. S obzirom da se tu radi uglavnom o manjoj svoti novca, kratkoročna pozajmica nije namjenjena za neka velika ulaganja nego da posluže do sljedeće plaće ili da hitno rješite neki manji financijski problem u kojem se nalazite.

Rok otplate kratkoročne pozajmice također birate sami. Da li će te ju otplatiti u roku od 3 mjeseca, 6 mjeseci ili čak do godine dana, odluka je isključivo na Vama.