Dodatne korisne informacije

Koliko novaca dati za babinje, što kupiti za novorođenče, te što kupiti tinejdžeru za rođendan, dvogodišnjaku i što pokloniti za djevojačku večer

Autor: netinfo.hr
Datum: 14.05.2018

Koliko novaca dati za babinje

Rođenje djeteta je jedna od najljepših vijesti koje možemo dobiti. Veselimo se zajedno s ponosnim roditeljima,a  još i više ako smo s njima jako bliski. Nekako stalno razmišljamo koliko novaca dati za neke prigode, slavlja, te se ponekad i previše opterećujemo s time. 

Ako već niste sigurno koliko biste dali, raspitajte se koliko se obično daje, te koji je običaj. Imajte na umu da ne morate davati ono što nemate, nema potrebe da se dovodite u neugodno situaciju i date više nego što možete, a kasnije skupljate zadnje kune do plaće. Bitno je dati nešto simbolično, onoliko koliko možete izdvojiti, to može biti i 100kn. Ako možete, dajte i više jer je roditeljima itekako potreban novac. Novac je uvijek bolji izbor poklona ukoliko ne znate što biste im kupili, a i bolje dati novac nego kupiti nešto bez ikakvog smisla. 

Odjeća za novorođenče - što kupiti

Priprema za dolazak bebe je jedno odlično iskustvo i predivno razdoblje. Mame se vjerojatno počnu pripremati čim saznaju predivnu vijest. Rana priprema za bebu može biti pozitivna jer ćete sve raditi polako, te ćete imati vremena sve obaviti na vrijeme. Stres je ono što trudnice trebaju izbjegavati pa je priprema na vrijeme pravi izbor.

Kako biste se pripremili na vrijeme, počnite planirati na vrijeme. Možete provjeriti što sve treba novorođenčetu te onda krenuti u kupovinu. Za početak biste trebali kupiti bodije koji će vam svakako trebati, minimalno pet komada ako ne i više. Jednodijelni kombinezoni su odlična stvar za bebe, pa ih uzmite par komada. Čarapice, štramplice ćete kupiti ovisno o godišnjem dobu. Lagane pamućne kapice su uvijek potrebne pa ih kupite, one vam mogu zatrebati i nakon kupanja. Par komada hlačica i par komada majčica bit će vam savim dovoljno za početak. Kada vaša beba stigne kući i kada prođe malo vremena tada ćete vidjeti što još trebate kupiti za svoje dijete.

Ako pak idete u posjet novoj bebi, tada također možete uzeti i ovakve primjere navedene gore. Novorođenčadi su uvijek potrebne pamučne kapice, štramplice, bodiji, čarapice, zapravo sve što i možete naći u dućanu za bebe i djecu. Uzmete li nešto i od kozmetike nećete pogriješiti pa odaberite ono što se vama čini najboljom opcijom. Također, pelene, vlažne maramice i neka kremica je također odličan poklon. 

Što kupiti tinejdžeru za rođendan

Tinejdžerima je vjerojatno teško kupovati poklone. Oni su u tim godinama kada imaju svoje stavove, stilove i teško je pogoditi pravu stvar za njih, pogotovo ako nam ne kažu što žele. Možemo se probati raspitati što voli, što želi, ali i sami probati odabrati onaj idealan poklon. 

Bavi li se vaš tinejdžer nekim sportom probajte kupiti nešto što je vezano za taj sport, to može biti nova nogometna lopta, košarkaška lopta ili nešto drugačije. Voli li igrice, Playstation, s time ne možete nikako pogriješiti. Naravno, tu je i tehnologija, tablet, mobitel, laptop. Odjeća ili obuća dolazi u obzir samo ako je vaš tinejdžer to tražio. Voli li se sređivati, gel za kosu, gel za tuširanje ili parfem je svakako dobar poklon. Istražite malo i doći ćete do pravog i savršenog poklona.

Što kupiti dvogodišnjaku

Djeca su najveća radost i veselje i vjerojatno s velikim išćekivanjem čekamo svaki rođendan. To je vjerojatno najomiljeniji dan u dječjim životima, torta, baloni, slatkiši i naravno pokloni. Svako dijete voli dobivati poklone, pogotovo ako ste pogodili pravu stvar koja će mu se svidjeti.

Ako niste roditelj možda vam je teško odabrati pravu stvar za dječaka. Ako niste posve sigurni u igračke odaberite kozmetiku za njegu tijela, s time ne možete pogriješiti a to je nešto što uvijek treba. Lego kocke su definitivno dobar izbor kao i neke slikovnice. Drvene puzzle koje dvogodišnjak može ućiti slagati biti će također dobar pklon, a one dolaze u obliku ploče. Možete birati i didaktičke igračke, a na svim igračkama imate i napisan broj godina djece  pa ćete vidjeti koje su za dvogodišnjaka. Nemojte uzimati igračke koje imaju jako sitne dijelove. Dečki vole i plišane igračke, pogotovo ako se radi o nekom plišancu iz njegovog omiljenog crtića.

Što kupiti za djevojačku

Djevojačka večer je obavezan party koju jedna mladenka treba imati prije samoga vjenčanja. To je pravi tulum i posljednji kao djevojka jer će uskoro postati prava žena i supruga. Organizirajte mladenki savršenu večer, neka se veseli sa svojim prijateljicama i neka slavi svoju buduću ljubav i nov život.

Obično kuma treba organizirati djevojačku večer i to u dogovoru s prijateljicama mladenke. Tada se u dogovoru s ostatkom cura dogovara večera, te što bi se moglo pokloniti mladoj. Nije pravilo da svaka cura mora darivati mladu, već to može biti jedan zajednički poklon. Možete pokloniti svirače koje ćete zajedno platiti. Poklonite mladoj neki wellness paket kako bi se opustila prije velikog dana. Unajmite koktel majstora koji će kroz cijelu večer raditi izvrsne koktele. Nakit je također dobar izbor, tako nešto će joj uvijek ostati za uspomenu i podsjećati ju na ludu večer. 

Arhiva

Brza posudba novca

netinfo.hr
05.01.2017