Dodatne korisne informacije

Gdje i kako - vodič kako do novca

Autor: Netinfo.hr
Datum: 13.06.2022

Gdje potražiti novac?

Internet bankarstvo je toliko uznapredovalo u zadnjih nekoliko godina, stoga je moguće i novac posuditi online putem. Bez banke, bez previše papirologije novac možete zatražiti online putem od bankarskih kuća koje nude razne kratkoročne pozajmice, internet kredite, mikro pozajmice i još mnoge druge mogućnosti.

S obzirom da se sve obavlja putem interneta, ne morate se pitati da li je to sve provjereno i sigurno za Vas kao klijenta. Sve je jako sigurno i vaši podatci se strogo čuvaju. Osim povjerljivosti i zaštite osobnih podataka, velika prednost kod ovakvih pozajmica je brzina ispunjavanja zahtjeva i isplate novca. Ukoliko novac zatražite danas, već sutra može biti na Vašem tekućem računu. Novac Vam se isplaćuje u roku 24 h i ne morate danima čekati kao što bi bio slučaj ako posuđujete novac u svojoj banci.

Kako do novca?

Kao što je već spomenuto, cijela procedura i postupak podnošenja zahtjeva obavlja se online putem. U svega nekoliko klikova i iz udobnosti vlastitoga doma možete podnijeti zahtjev za posudbu novca. Potrebno je nekoliko minuta Vašeg slobodnog vremena i internetska veza.

Prvi korak prilikom podnošenja zahtjeva je registracija na službenoj stranici bankarske kuće. Registrirate se s Vašim osobnim podatcima, te priložite nekoliko osnovnih dokumenata. Nakon registracije slijedi kreiranje iznosa i roka otplate vaše pozajmice putem online kalkulatora. Posljednji korak je predaja zahtjeva na obradu od strane bankarske kuće. Bankarska kuća pregledava zahtjev u najkraćem mogućem roku i kroz svega nekoliko sati stiže Vam odobrenje vaše pozajmice, a novac kroz 24 sata sjeda na Vaš tekući račun.

Zvuči nestvarno, ali zaista ovako možete hitno doći do novca koji Vam treba i rješiti financijski problem u kojem ste se zatekli.

Koje uvjete klijent mora ispunjavati?

Iako dokumentacija za posubnu novca nije komplicirana i ne treba Vam jamac, ipak postoji nekoliko osnovnih uvjeta koje morate zadovoljiti da bi ste posudili novac online putem. Dva su osnovna uvjeta koja morate ispunjavati, a to je da ste punoljetna osoba i da imate redovita mjesečna primanja.

Što se tiče računa za isplatu, dovoljno je da imate otvoren tekući račun u svojoj banci i na njega će se vršiti isplata zatraženog novca. Poželjno je imati i važeću email adresu jer se sva komunikacija i dostava dokumenata obavlja online putem i nije potreban Vaš osobni odlazak u poslovnicu da bi ste potpisali zahtjev ili priložili dokumente.

Koliko novca mogu posuditi online?

Online putem možete zatražiti razne kratkoročne pozajmice, internet kredite, mikro zajmove u iznosu 1000, 2000, 3000 ili 4000 kn. Iznos pozajmice određujete sami kao i rok otplate za novac koji ste posudili. Otplata može biti na rate ili jednokratno. Na 6 mjeseci, na 3 mjeseca ili jednokratko izbor je isključivo na Vama. To je još jedna velika prednost u usporedbi s bankom. Birate iznos i tempo otplate prema svojim financijskim mogućnostima i situacijama u kojima se nalazite.