Informacije

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo

Autor: Netinfo.hr
Datum: 10.01.2023
Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo, skraćeno HRMOD, pouzdano je i inovativno društvo za isplatu mirovina iz obveznog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (II. stupa), te dobrovoljnog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (III. stupa) i na temelju izravnih jednokratnih uplata na račun društva. Osnivač društva je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).
Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo smješteno je u Zagrebu na adresi Gradišćanska ulica 26.
Koji je cilj Hrvatskog mirovinskog osiguravajućeg društva?
Sigurna isplata mirovina je temelj poslovanja Hrvatskog mirovinskog osiguravajućeg društva. S ciljem da uvijek ispune obećanja koja su dali svojim korisnicima mirovina, postavili su si visoke ciljeve, a to su: minimiziranje troškova, pažljivo upravljanje rizicima te ostvarivanje prinosa na ulaganja. To su mehanizmi koji osiguravaju isplatu ugovorenih mirovina u desetljećima koja dolaze.
Osim sigurne isplate mirovina, oni vjeruju kako je svrha društva i u najvećoj mogućoj mjeri pojednostaviti izbor i ugovaranje mirovina kroz inovativne usluge i digitalizaciju poslovanja. Nastoje biti dobar partner s kojim budući umirovljenici mogu otvoreno komunicirati o svim pitanjima vezanima uz mirovinu jer donošenjem dobrih odluka sada, utječemo na bolju budućnost kasnije.