Kako uštedjeti na odjeći i dječjoj odjeći, vježbati kod kuće ili u teretani, šišanje kod kuće ili kod frizera, zdravlje bez trošenja novca

  • netinfo.hr
  • 14. svibnja, 2018

Kako uštedjeti na odjeći

Odjeću kupujemo dosta često, naravno, ona nam je prijeko potrebna, ali također je činjenica da se na odjeći troši sve više. Sve više i više ljudi troši iznad svojih mogućnosti, što na odjeću, obuću, hranu, izlaske i slično. Na taj način se dugovi samo još više gomilaju i teško se izlazi iz takvih kriza.

Moguće je uštedjeti u svemu pa tako i na odjeći. Ona nam treba, odjeću koristimo svaki dan, potreban nam je možda posebna odjeća za posao, pa onda za neke izlaske i naravno ona koju nosimo kod kuće. Tu se nađe i ona odjeća koju smo kupili jer nam se svidjela. Uštedite malo na odjeći. Napravite čišćenje ormara, pogledajte što nosite i što ne nosite. Odjeću koju ne nosite i stoji vam u ormaru poklonite ili zamijenite neke komade odjeće sa prijateljima ili obitelji. Na taj način nećete ništa potrošiti. Kupujte odjeću na sniženju i izvan sezone. Trebati ćete se strpiti da tu odjeću možete nositi, ali možete uštediti i do 70% u takvim slučajevima. Pratite sniženja, ali nemojte kupovati odjeću samo iz razloga što je na sniženju, ako vam ne treba, nemojte kupiti, radije te novce koje ste planirali potrošiti stavite na stranu. Second hand shopovi su sve popularniji, tu se može naći odjeća po jako povoljnim cijenama pa se isplati barem pogledati što se nudi. Kada kupujete kombinarajte s onim što imate kod kuće jer ako kupite nešto što nemate s čime kombinirati to će vas tjerati da ponovo potrošite na nešto novo. Kupujte pametno i štedite.

Kako uštedjeti na dječjoj odjeći

U vašu obitelj stigao je novi član. Presretni ste i sada je vaša obitelj potpuna. Dječja odjeća koju će vaše dijete nositi možda je kupljena i to je sasvim u redu, ali vaše dijete će rasti tolikom brzinom da ćete svako malo morati ići kupovinu. Uštedite i na tom području jer ćete i sami vidjeti koliko vam to znači.

Vrlo je popularna razmjena dječje odjeće, pogotovo za male bebe. Nemojte se sramiti pitati tko ima nešto za dati ili posuditi jer tako rade skoro sve mame. Bebe tako brzo rastu da ćete skoro svaki mjesec trebati veći broj ako ne i prije. Ako ste već posudili odjeću ili ste dobili, svakako ju saćuvajte za drugo dijete jer će vam jako dobro doći i nećete imati nepotrebnih troškova kod kupovanja dječje odjeće. Rasprodaje su uvijek dobre, pa ako morate kupiti dječju odjeću, učinite to na rasprodajama i kupujte unaprijed. Uvijek kupite broj veći jer je lakše podvrnuti rukave nego kupovati nove majice ili hlačice za manje od mjesec dana. Nemojte ništa odbiti ako vam nude za vaše dijete što se tiče odjeće, to će vam uvijek dobro doći, a svoj novac potrošite radije na neki drugi način ili štedite za nešto puno bolje. 

Vježbanje kod kuće ili u teretani

Odlučili ste krenuti s vježbanjem, ali naravno, dok zaista ne počnete vježbati sve će ostati samo na odluci. Trebate krenuti u akciju i početi već danas ako se želite vratiti u fit formu. Pogledajte malo po svom kvartu, ali i po drugim kvartovima, vjerojatno imate i po par teretana koje možete upisati. Svaka nudi svoju cijenu, pogodnosti pa možda i osobne trenere.

Druga opcija vam je vježbanje kod kuće. Sada je samo pitanje koliko ćete u tome biti ustrajni. Vrlo je teško svaki dan kod kuće vježbati. Uvijek imamo neke druge bitnije stvari koje moramo obaviti pa nam vježbanje pada u drugi plan. Kada plaćamo teretanu mjesečno tada ćemo sigurno redovito vježbati jer smo ju ipak platili i tako ćemo se natjerati ići redovito i vježbati. Možda imate neku disciplinu i vježbate redovito kod kuće, ali ako nije tako a željeli biste biti u formi onda je svakako bolja opcija vježbanje u teretani.

Muškarci i šišanje - frizer ili kod kuće

Muškarci možda jednom ili dva puta mjesečno posjećuju frizera. To je obično uvijek ista frizura i najjednostavnija koja postoji. Možda ne troše puno na šišanje, ako naravno nisu jedni od onih koji se vole bojati, raditi pramenove ili šišati svoju kosu na neki poseban način, ali potroše i na obično šišanje.

Možda niste razmišljali o tome, ali svatko vas može ošišati. Imate li običnu kratku frizuru  tada vas bilo tko može ošišati kod kuće. Potrebno vam je jedino uložiti u neku mašinicu koja ne mora biti profesionalna. Muške frizure nisu komplicirane, a ako volite skoro sve ošišati tada je to najmanji problem za vašu curu, djevojku ili prijateljicu. Tako ćete uštedjeti, a taj novac koji biste dali frizuru potrošit ćete na puno bolji način.

Bolje zdravlje bez trošenja novca

Popularno je danas ići u teretanu, kupovati razne sprave za vježbanje, ići na tretmane za uljepšavanje, skidanje kilograma i slično, a sve to, naravno, treba platiti. Teretane plaćamo na mjesečnoj bazi, a one mogu biti prilično skupe. Također, kozmetički tretmani isto imaju jako dobru cijenu. Sve to radimo kako bismo bolje izgledali, ali i kako bismo imali bolje zdravlje. Vježbanje i neki tretmani poboljšavaju naše zdravlje, ali i prazne naše novčanike. 

Možete i na drugačiji način poboljšati svoje zdravlje pa i svoju kilažu a da ne potrošite puno novca. neke stvari su zapravo i besplatne, ali naravno, treba i malo volje kako biste stvorili naviku. Trčanje, treniranje u prirodi je besplatno, a time i poboljšavate svoje zdravlje. također možete investirati u bicikl, ako ga već nemate i krenuti u vožnju svaki dan. Ne morate plaćati skupe tretmane, osobne trenere kako biste poboljšali svoje zdravlje vježbom, dosta takvih stvari je besplatno ili možete minimalno uložiti kako biste krenuli. Zdrave navike su također ključ dobrog zdravlja, a kada ih steknete tada će sve ostalo ići lakše. 

PREDAJ ZAHTJEV