Kako kupiti, platiti i priuštiti si računalo, bicikl, nekretninu, hitan zubarski tretman, adventsko putovanje, novogodišnju večeru ili vikend za Valentinovo

  • netinfo.hr
  • 14. lipnja, 2018

Kako kupiti računalo

Odlučili ste kupiti računalo i sada vas zanima kako to učiniti. Kupnja računala ovisi o tome za što vam treba računalo, je li vam potrebno zbog posla, igrica ili za neke najosnovnije stvari. Kada ste razmislili za što će vam računalo služiti obratite pozornost na proizvođače kao što su Apple ili Acer. Nakon toga idete na još neke detalje koje će vam pomoći kod odabira.

Vaša potreba za računalom će odrediti memoriju računala, ako je samo za neke osnovne potrebe ne trebate se mučiti kod tog odabira. Dobro pogledajte rezoluciju i veličinu monitora, te ćete vjerojatno uzeti LCD monitor. Možda želite da vam monitor bude što veći ili pak što manji. Kupujete monitor, tipkovnicu, miš, kućište i to je osnovna oprema, a uz to možete uzeti i pisač, zvučnike, kameru ili što vam je već potrebno. Računalo koje se kupuje za osnovne potrebe će biti jeftiniji od onoga što se kupuje za posao. Programi koje mislite staviti na računalo moraju biti kupljeni i originalni pa pripazite što ćete na tom području. Informirajte se o drugim funkcijama ako vas zanimaju, ali prije same kupnje obavezno je informirati se barem o osnovnim stvarima koje morati znati o računalima.

Kako kupiti bicikl

Kod odabira bicikla vrlo je bitno znati za što vam treba, tj. Za koju vrstu vožnje. Nije isto voziti se po brdovitim krajevima, ako se vozite samo po gradu ili ako još uz to trebate i namontirati dječju sjedalicu na njega. Odredite što vam treba jer ima više vrsta bicikla za različite terene, a s time dolaze i određene cijene. Ako vam treba gradski bicikl, najobičniji bicikl bez puno dodatne opreme tada će on biti i jeftiniji.

Kada idete u kupnju bicikla, slobodno se informirajte o svim modelima, pitajte prodavače o svemu što vas zanima. Uz bicikl, trebati će vam i dodatna oprema poput svijetla za bicikl, prednja i stražnja, te kaciga koju biste svakakao trebali nositi na glavi kod vožnje. Kupite i lanac ili sajlu kako biste se zaštitili od krađe ukoliko ostavljate svoj bicikl negdje vani. Dobar bicikl koji ćete voziti po gradu za rekreaciju ne mora puno koštati. Prije same kupnje obavite svoju domaću zadaću te se informirajte o nekim detaljima.

Kako kupiti nekretninu

Došli ste u situaciju kada napokon možete kupiti nekretninu. Vaš prvi stan ili kuća nije mala stvar i za to se itekako trebati pripremiti. Kod priprema za kupnju nekretnine posložite sve financije. Budite sigurni da ćete moći vraćati kredit uredno svaki mjesec ukoliko dižete kredit za kupnju nekretnine. Uzmite vremena za traženje idealne lokacija, a možda završite u skroz nekom drugom kvartu na kraju.

Kod pronalaska nekretnine gledajte koliko je ona udaljena od vašega posla, imate li u blizini javni prijevoz i koliko često vozi, postoje li u okolici vrtići, škole, dom zdravlja i slično. Nakon što nađete potencijalnu nekretninu obavezno je pregledati vlasnički list, a to možete provjeriti u gruntovnici. Na taj način možete provjeriti jesu li svi papiri čisti, postoje li neke ilegalne gradnje, te postoji li možda više vlasnika. Na taj način ćete moći dalje rješavati probleme ukoliko ih ima i na taj način sebe osigurati. Cijenu koju nudi prodavatelj možete probati.

Kako platiti hitan zubarski tretman

Imate problema sa svojim zubima. Možda vam hitno treba neki popravak, ali nemate novca da to platite. U zubarskoj ordinaciji ne možete platiti na rate, a neke privatne stomatološke ambulante su vam jednostavno preskupe. Morali biste to riješiti što prije, a ne znate kako? Možete to riješiti u samo par klikova mišem i to već u jednom danu.

Zatražite zajam putem interneta i ovlaštenih firmi u iznosu koji vam je potreban. Platite hitan zubarski tretman i vratite osmijeh na lice. Pokvareni zubi mogu naštetiti vašem zdravlju pa je izuzetno bitno da to riješite što prije. Zajam ćete kasnije vraćati u ratama i to sve po dogovoru. 

Kako si priuštiti adventsko putovanje

Počelo je adventsko vrijeme, uskoro dolazi Božić i pale se lampice po trgovima, ulicama, te gradovi postanu prava svjetlucava mjesta. Neki gradovi se toliko ukrašavaju raznim božićnim ukrasima da su toliko popularni da ih posjećuju iz skoro svih krajeva svijeta. Nešto tako biste voljeli i sami vidjeti, ali vam je problem platiti takvo putovanje. 

Gradove, poput Beča i Graza u božićno vrijeme definitivno treba doživjeti. Postoje razni aranžmani i željeli biste si priuštiti jedan od njih. Možete! Preko interneta možete zatražiti pozajmicu u iznosu koji vam je potreban kako biste pokrili sve troškove puta. Kasnije ćete otplaćivati taj zajam u ratama. Provedite najbolji advent ove godine. Priuštite si vikend u jednom gradu u vrijeme adventa kojega ste oduvijek htjeli posjetiti.

Kako platiti novogodišnju večeru

Uskoro stiže Nova godina i želite da sve bude savršeno kako bi doček bio što bolji, ugodniji i zabavniji. Odlučili ste sami napraviti novogodišnju večeru i pozvali ste već neke prijatelje ili obitelj, ali nekako će vam nedostajati nešto novaca kako bi to bilo baš onako kako ste i zamislili. Sada ste malo pod stresom i ne znate kako biste to riješili. Postoji riješenje i to na internetu. 

Nemate se razloga brinuti, možete posuditi novac putem interneta od firme koja je ovlaštena posuditi vam novac. isplata može ići već isti dan, bitno je da sve odradite što se od vas traži te da predate zahtjev u jutarnjim satima. Neka novogodišnja večer bude najbolja do sada i nemojte zbog novca razočarati svoju obitelj ili prijatelje.

Kako si priuštiti vikend za Valentinovo

Vikend za Valentinovo danas i nije toliko teško izvedivo. Pružaju se brojne ponude raznih wellness paketa za dvoje, smještaja u toplicama i slično, a danas takve ponude možemo naći i po sniženim cijenama na posebnim web stranicama. Nije toliko teško priuštiti si vikend za dvoje, postoje načini s kojima si možemo uplatiti najljepši vikend za Valentinovo.

Ne treba vam puno novca za neki polupansion u toplicama za romantičan vikend. Ako pak niste ništa uštedjeli, posudite novac i to preko interneta. U samo par koraka dođite do pozajmice koja može biti na vašem računu već u roku par sati od zahtjeva. Tom pozajmicom uplatite svoj romantičan vikend. Ako pak želite na drugačiji način, tada krenite štedjeti na vrijeme. Rezervirajte dosta unaprijed, nešto ćete morati platiti odmah, dok ćete ostatak platiti kada vikend završi, pa će vam i na taj način nekako biti lakše podnijeti taj trošak.