Dodatne korisne informacije

Kako uštedjeti na poklonima, što ponijeti u goste, troškovi umatanja poklona, darovne kartice kao poklon

Autor: netinfo.hr
Datum: 09.05.2018

Kako uštedjeti na poklonima

Poklone je uvijek lijepo dobivati. Rođendani, Božić i još neke posebne prigode zahtjevaju darivanje, te je poklon posebniji ako se u njega utroši vrijeme i trud. Kada poklanjamo bližnjima vjerojatno već znamo što vole i kojim poklonima će se najviše veseliti. Lijepo je dobiti poklon ali je i jednako lijepo darivati. Poklon može biti poseban i ako ne potrošimo puno novaca na njega, bitno je da smo ga s ljubavlju poklonili.

Znamo kada su posebni dani, te se možemo i pripremiti za njih puno prije nego dođu. Na taj način ćemo i uštedjeti, te nećemo imati stres kupovanja u zadnji čas i nećemo samo kupiti nešto jer nemamo više vremena tražiti. Pokušajte saznati što bi osoba kojoj kupujete poklon željela, ako već ne znate. Poklon uvijek možete kupiti ranije, možda se i taj proizvod nađe na akciji, ako je tako, odmah ga kupite. Nemojte se zamarati ako ste ga platili manje i ako ste čekali sniženje. Bitno da će osoba dobiti što je željela. Imate li kod kuće nešto što ste dobili i niste ni jednom koristili, te je možda još uvijek u kutiji, poklonite to. Pripazite samo kako ne biste poklonili osobi koja je to vama poklonila. Poklon možete i samo izraditi, nema ništa ljepše od ručno izrađenog poklona jer je taj poklon izrađen sa puno truda, pažnje i ljubavi.

Što ponijeti u goste

Druženje s prijateljima, obitelji u vlastitom domu uvijek je udobnije nego kad smo negdje vani. Vjerojatno volimo kada nam dođu gosti ali isto tako i volimo ići u goste, pogotovo ako se volimo družiti s tim osobama. Nepristojno je doći u goste i ne donijeti apsolutno ništa. To nas uče roditelji i to su jednostavno manire koje trebamo poštivati.

Bonton nas uči o pravilima ponašanja pa tako i o pravilima ponašanja kada idemo nekome u goste. Pristojno je donijeti neki simboličan poklon kada idemo u goste. To može biti obična boca vina, vrećica kave, cvijeće ili bonbonijera, ali može i sve zajedno. Poklon ovisi i o tome kod koga idemo, ako se radi o starijim osobama onda su kava i keksi odličan izbor, ukoliko idemo prijatelja s djecom tada ćemo uz kavu i neku bocu vina donijeti i neke prigodne slatkiše za djecu. Bitno je da uvijek donesemo barem jednu sitnicu jer bonton nalaže da ne idemo u tuđu kuću praznih ruku. 

Troškovi umatanja poklona

Kupujete poklone za razne događaje, Božić, Nova godina, rođendani, godišnjice i često vam se može dogoditi da taj poklon ne znate sami zamotati i da ipak želite da to bude lijepo zapakirano. Naravno, neki dućani nude zamatanje, ali to je ponekad obično zamatanje koje vam se baš i ne sviđa. Tada morate tražiti neku drugu alternativu.

Uvijek možete posjetiti cvječarnicu i zamoliti da vam tamo zamotaju poklon. Vjerojatno će ga jako lijepo zapakirati te dodati i neke cvjetne ukrase. To zamatanje poklona mogli biste platiti i do pedesetak kuna. Želite li ipak uštedjeti zamotajte sami poklon. Ne morate biti profesionalci u ukrašavanju, postoje razna videa gdje možete pratiti korake i sami odlično zamotati poklon. Ukoliko ne trebate posebno zamatati, kupite lijepu ukrasnu vrećicu, vjerojatno će vas jeftinije doći ta varijanta. Imajte na umu da uvijek spremite ukrasne vrećice koje sami dobijete, one su nove i spremiti ćete ih za nekoga drugoga.

Darovne kartice za poklon

Bliži se nečiji rođendan i ne znate što biste kupili za poklon. Ponekad se mučimo izabrati onaj neki savršeni poklon za nekoga, a ponekad jednostavno nemamo ideja. Željeli bismo nešto kupiti što nije baš kupljeno reda radi već ipak iz nekog truda. Kupujemo li možda za nekog prijatelja a ne znamo baš točno ukus ili što bi želio možemo mu darovati darovnu karticu iz nekog dobrog dućana.

Darovne kartice nude se sada u sve više trgovina. Kada nemate ideju što kupiti, a radije biste da si osoba sama izabere poklon tada možete darovati tu darovnu karticu. U trgovinama gdje nude darovne kartice zatražite jednu na blagajni, sami izaberete koliko ćete novca uplatiti na karticu. Plaćate odmah kada uzimate darovnu karticu, a kada ju predate kao poklon tada osoba ide u taj dućan i u tom iznosu sa darovnom karticom kupuje ono što sama izabere. Odlična stvar kada nemate ideja, a odlična stvar i za samu osobu koju darujete. Ona će izabrati nešto po svom guštu i stilu. 

Arhiva