Korisne informacije

  Pokvarila vam se perilica suđa? Kako do nove, zašto kupiti mobitel na bonove, žene troše emotivnije nego muškarci, na što trošite, a da toga niste svjesni, uplatite wellness i priuštite si odmor

  • netinfo.hr
  • 20. lipnja, 2018

Pokvarila vam se perilica suđa, kako do nove

Navikli ste već svaki dan navečer napuniti perilicu suđa, staviti tabletu i uključiti pranje. Dogodilo se ono što ste najmanje očekivali i baš u nezgodno vrijeme. Perilica suđa se pokvarila. Rok za garanciju je istekao, ali je vjerojatno jeftinije kupiti novu nego plaćati servis. Što ako nemate toliko novaca da kupite novu, a perilica vam je toliko neophodna?

Postoji riješenje pa ne morate očajavati. Možete ju kupiti na rate, ali ju platiti u gotovini. Putem interneta možete zatražiti zajam u iznosu koji vam je potreban da kupite novu perilicu. Nju možete kupiti već isti dan kad ste zatražili zajam jer vam on može sjesti na račun već nakon par sati od podnošenja zahtjeva. Dogovarate vraćanje zajma u ratama, a perilica suđa je već kod kuće i pere novu turu suđa.

Zašto kupiti mobitel na bonove

Danas su vrlo rijetki ono koji nemaju mobitel, to je sada i više nego normalno i čak obavezno. Fiksne linije su pomalu u zaboravu, te ih se ljudi riješavaju jer ih sve manje ili uopće ne koriste. Mobiteli nam služe, ne samo za zvanje ili poruke, već kao mali kompjuteri preko kojih možemo pretraživati internet i biti na društvenim mrežama. Možemo ih kupiti na pretplatu ili na bonove.

Mobitele koje kupujemo na pretplatu, kupujemo u trgovinama izabranog operatera. Uz uređaj, znači, mobitel, potpisujemo ugovor na kojem piše kolika je mjesečna rata za uređaj, ali i za potrošnju. Ono uključuje slanje poruka, pozive i mobilne podatke. Pretplata je definitivno dobar izbor za one koji vrlo često koriste mobitel za zvanje, za posao i slično, ali i za one koji se mogu kontrolirati. Možete imati određenu tarifu, tj. određeni iznos za potrošiti mjesečno, ali ako se ne kontrolirate tada vam računi mogu biti prilično visoki. Tada je najbolja opcija kupiti mobitel na bonove. Tako kupite bon u određenom iznosu te trošite dok ne potrošite iznos sa bona, nakon toga više niste u mogućnosti trošiti dok ne kupite novi bon. Na vama je da izaberete što ćete izabrati, ali u svakom slučaju imajte na umu da pretplata donosi ugovornu obavezu na minimalno godinu dana dok bonove kupujete kada imate za njih.

Žene troše emotivnije nego muškarci

Poznato je da žene više troše nego muškarci i to nije nikakva tajna. Bez obzira na što žene troše novce njima je kupovina kao neka vrsta opuštanja. Možemo čuti dosta priča, viceva čak o ženama i trošenju novca, ali s druge strane, dosta žena i pametno postupa sa svojim osobnim financijama. 

Žene definitivno više troše kada su u pitanju emocije i to razne emocije. Troše kada su tužne kako bi popravile svoje raspoloženje jer kupovina povećava hormon sreće. Također troše i kada su sretne, pogotovo ako naiđu na neke dobre akcije. Ako ih neće imati kako izraziti, žene će svoje emocije izraziti putem kupovine. Poznato je da se kupovinom žena itekako može oraspoložiti. Ipak, s druge strane, to ne znači da sve žene troše svoje novce dok ih skroz ne potroše, to ne moraju biti velike kupovine, dovoljna je jedna mala sitnica koja će napraviti veliku razliku.

Na što trošite, a da toga uopće niste svjesni

Trošite novac svaki dan, na gablec, benzin za auto, možda za neku kavu s prijateljima i slično. To je sasvim u redu, imati neke svoje rituale na koje smo navikli i koji nas usrećuju. Često se dogodi ako ne ispunimo jedan naš ritual možemo imati osjećaj da nam nešto nedostaje. Uz sve to, vjerojatno trošimo i na neke stvari na koje uopće ne obraćamo pažnju. 

Vjerojatno ste se našli u situaciji kupite neke namirnice koje zapravo na kraju iznova bacate. Pokušajte se toga riješiti, nemojte kupovati ono za što znate da nećete pojesti. bacate svoj novac uzalud. Uzet ćete možda malo skuplji proizvod jer dobivate poklon uz njega, ali to obično nije tako. Potrošili ste više novca, ali to je kao da ste kupili jeftniji proizvod koji inače kupujete i još jedan proizvod uz taj. Kada obavljate obaveze po gradu pa idete s jednog kraja grada na drugi, pa okolnim ulicama i slično, niste ni svjesni koliko benzina potrošite. Nađite trgovine, kemijske čistione i slično koje su vam usput kada idete s posla. nemojte se voziti više nego je potrebno. To su samo neke stvari na kojima trošite a niste ni svjesni, sami pronađite još tih nekih mali zamki i uštedite svoj novac.

Uplatite wellness i priuštite si mali odmor

Godišnji odmor još nije ni blizu, a vi ste umorni, nemate koncentracije na poslu, te jedva čekate vikend da se malo odmorite. Nakon mjeseci rada bez nekog određenog odmora je normalno da vam pada efikasnost i produktivnost, a to je ključno za obavljanje posla. Trebate napuniti malo baterije, a nemate sada baš novca za neko putovanje ili nešto slično, ali uvijek možete otići na neki wellness vikend i odmoriti se bar na taj način.

Wellness vikend paketi često uključuju opuštanje u saunama, korištenje bazena i masaže. Priuštite si tako nešto, uplatite odmah jednu ponudu i napunite svoje baterije. Ako nemate dosta novca za tako nešto posudite novac putem interneta i to preko ovlaštene firme. Vrlo sigurno i jednostavno možete zatražiti pozajmicu te ju imati na svom računu u roku od samo par sati. Zaslužili ste odmor, a i lakše će vam biti kada pobjegnete malo od svakodnevice i dnevnih obaveza.

PREDAJ ZAHTJEV